Hemliga Klubben

Bokvideon om Hemliga Klubben, vinnare av Svenska Bokvideopriset 2011 i katogorin barnboksvideo, framröstad av svenska folket. Videon finns att se här nedan.

Hemliga klubben har nu en helt egen hemsida!
Klicka här för att gå dit!

Hemliga Klubben - Fallet med de stulna smyckenaHemliga Klubben - Fallet med de stulna smyckena

Första delen i Hemliga Klubben-serien. Deckarduon Moa och Måns får fullt upp att göra då värdefulla smycken plötsligt blir stulna.

"Värdefulla smycken stulna mitt i Alingsås.
För tre månader sedan hittade Anton Olsson ett nedgrävt smyckeskrin i sin koloniträdgård. Olsson lämnade fyndet till polisen. När ingen ägare hört av sig tillföll skrinet Olsson. Men förra veckan gjorde han en fruktansvärd upptäckt. Någon hade brutit sig in i hans hus och delar av den värdefulla smyckesamlingen var försvunnen."

Moa och Måns läser artikeln i tidningen. Har värdefulla smycken stulits hos Anton Olsson? Vem kan ha tagit dem? Detta är definitivt något för Hemliga Klubben att undersöka. Snart tar de upp jakten på de tre misstänkta. För att lösa fallet får Moa och Måns använda all sin list och uppfinningsrikedom. Till sin hjälp har de Hemliga Klubbens alldeles egna skriftspråk.

Dags för Fallet med de stulna smyckena!

Röster om boken
”Susanne MacFie har börjat skriva pusseldeckare för barn. Och visst har Susanne hittat helt rätt nivå; klurigt, spännande men inte alltför läskigt! Handlingen är verkligen vardagsnära. Susannes avsikt har varit att få till en oväntad upplösning och det får man säga att hon lyckats med." - Alingsås Tidning

”Vem ville inte som barn bilda en hemlig klubb med sina vänner? I Fallet med de stulna smyckena tar de båda vännerna Måns och Moa steget från tanke till handling och bildar Hemliga Klubben. Snart har de tre misstänkta och de får använda all sin uppfinningsrikedom och fantasi för att lösa fallet. Susanne MacFie lyckas skapa en spännande historia. Författaren har flera barnböcker bakom sig, något som snart visar sig när man börjar läsa boken. Språket är väl anpassat till åldersgruppen och handlingen underskattar inte de unga läsarna. Fallet med de stulna smyckena är en läsvärd bok för yngre barn.” - BTJ, Teresa Vihtma

 

Hemliga Klubben - Fallet med den värdefulla kartanHemliga Klubben - Fallet med den värdefulla kartan

Andra delen i Hemliga Klubben-serien. Deckarduon Moa och Måns får fullt upp att göra när en värdefull karta plötsligt försvinner från stadens museum.

- Det är inte sant! Det som inte fick hända har hänt! hörs en röst ropa. I nästa stund slås dörren upp och museiintendent Karl Kax kommer utstormande. Han är högröd i ansiktet och mycket upprörd.

- Muséet har blivit bestulet! Det är en katastrof, både för oss och för Alingsås som stad!

Moa och Måns står tillsammans med sina klasskamrater utanför museientrén när stölden av den värdefulla kartan precis har upptäckts. Personalen är förtvivlad och inne i byggnaden har polisen redan börjat undersöka brottsplatsen.

Men trots stölden håller muséet öppet som vanligt. Och det är tur för är det några som kan hjälpa till att lösa det här så är det Hemliga Klubben.

Dags för Fallet med den värdefulla kartan!

Röster om boken
”En intresseväckande och färgglad omslagsbild lockar till läsning av boken. Även de övriga illustrationerna, i svartvitt, känns helt rätt i sitt sammanhang. Det är bra flyt i texten. Stor stil och luft mellan raderna gör att det blir lätt att läsa och språket är anpassat till målgruppen. Detta är helt enkelt en lättsmält och lagom spännande bok för barn som gillar pusseldeckare. Skildringen av caféstaden Alingsås med autentiska gator och miljöer gör att många säkert kommer att känna igen sig.” - BTJ, Solveig Lidén


Hemliga Klubben – Fallet med det mystiska skenetHemliga Klubben – Fallet med det mystiska skenet

Tredje delen i Hemliga Klubben-serien. Deckarduon Moa och Måns får fullt upp att göra när ett mystiskt sken plötsligt dyker upp i staden.

Evenemanget Ljus i Alingsås är i full gång och besökarna strömmar till stan för att beundra ljussättningarna. Det råder en härlig stämning ända tills ett mystiskt sken börjar dyka upp vid en av ljusinstallationerna.

Moa och Måns är på invigningen och ser det mystiska skenet. Och de är helt säkra på att det inte är någon slump att ljusen släcks. Det måste vara någon som vill sabotera. Men varför? Och vem kan vara skyldig? Detta är definitivt något för deras deckarklubb, Hemliga Klubben, att lösa.

Dags för Fallet med det mystiska skenet!

Hemliga Klubben – Fallet med den försvunna flagganHemliga Klubben – Fallet med den försvunna flaggan

Fjärde delen i Hemliga Klubben-serien. Deckarduon Moa och Måns får fullt upp att göra när en viktig flagga plötsligt försvinner.

Den årliga Tomteparaden ska precis gå av stapeln och stan har fått besök av en viktig delegation från utlandet som ska bedöma arrangemanget. Gatorna kantas av förväntansfulla människor och mässingsorkestern ska precis börja tåga genom stan när den fasansfulla upptäckten görs. En viktig flagga är försvunnen!

Dags för Fallet med den försvunna flaggan!

Hemliga Klubben – Fallet med de gyllene medaljernaHemliga Klubben Fallet med de gyllene medaljerna

Femte delen i Hemliga Klubben-serien. Deckarduon får fullt upp att göra när en massa guldmedaljer och en guldhatt plötsligt försvinner.

Moa och Måns gillar sport och ser fram emot invigningen av Potatiscupen i handboll. Men redan på invigningen händer det skumma saker. En av elitlagets guldhattar blir stulen. Och inte nog med det alla guldmedaljer till prisutdelningen är också borta! Nu gäller det att rädda cupen, Hemliga Klubben måste lösa fallet!

Dags för Fallet med de gyllene medaljerna!

Hemliga Klubben - Fallet med den gåtfulla damenHemliga Klubben - Fallet med den gåtfulla damen

Sjätte delen i Hemliga Klubben - Deckarduon får fullt upp att göra när en unik tavla i en värdefull konstsamling plötsligt blir förstörd.

Moa och Måns är på invigningen av en unik utställning. Alla väntar ivrigt på att snart få se den berömda tavlan "Den gåtfulla damen". Men när tyget äntligen dras bort från den övertäckta tavlan har något förfärligt hänt. Tavlan är sönderskuren! Vem kan det vara som förstört tavlan? Och varför? Det måste Hemliga Klubben genast ta reda på!

Dags för Fallet med den gåtfulla damen.

Hemliga Klubben - Fallet med den förstörda skejtparkenHemliga Klubben - Fallet med den förstörda skejtparken

Sjunde delen i Hemliga Klubben - Deckarduon får fullt upp att göra när den nya skejtparken i stan plötsligt blir saboterad!

Förberedelserna pågår för fullt inför en stor skejtuppvisning när skejtparken plötsligt blir saboterad flera dagar i rad. Någon verkar göra allt för att sätta stopp för det viktiga evenemanget. Vem är det som vill förstöra den nya fina skejtparken? Och varför? Det måste Hemliga Klubben genast ta reda på!

Dags för Fallet med den förstörda skejtparken.

Hemliga Klubben - Fallet med den stora explosionenHemliga Klubben - Fallet med den stora explosionen

Åttonde delen i Hemliga Klubben - Deckarduon får fullt upp att göra när bron vid Nolhaga slott sprängs!

Moa och Måns är på teater på Nolhaga Slott. Pjäsen heter Död i salongen och publiken ska hjälpa till att lösa en spännande mordgåta. Men just som den allra sista scenen spelas upp hörs en fruktansvärd smäll utifrån. Och den hör inte alls till föreställningen … Vem är det som vill spränga bron? Och varför? Moa och Måns inser genast att Hemliga Klubben fått ett nytt fall att lösa.

Dags för Fallet med den stora explosionen!

Hemliga Klubben - Fallet med den listiga snattarenHemliga Klubben - Fallet med den listiga snattaren

Nionde delen i Hemliga Klubben - Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och fiffiga skriftspråk, får fullt upp att göra när någon snattar från butikerna i stan.

Moa och Måns är på evenemanget Storkens Dag i Affärshuset Storken. Då går plötsligt larmet, inte bara en gång utan två gånger. Någon snattar från butikerna men ingen lyckas få en skymt av den skyldiga. Moa och Måns inser genast att Hemliga Klubben fått ett nytt fall att lösa.

Dags för Fallet med den listiga snattaren!

Hemliga Klubben - Fallet med den skumma sabotörenHemliga Klubben - Fallet med den skumma sabotören

Tionde delen i Hemliga Klubben - Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och fiffiga skriftspråk, får fullt när de kommer en sabotör på spåren.

Moa och Måns är på premiären av nya storfilmen ”Brottet på bron”. Förväntansfulla sitter de och väntar på vad som verkar vara årets film. Men när filmen startar är det fel film som kommer upp på bioduken. Biografägaren Bio-Bo är förtvivlad. Det är inte första gången det händer och om det fortsätter kan det bli slutet för biografen. Det får inte ske! Vem vill sabotera för biografen? Och varför?

Moa och Måns inser genast att Hemliga Klubben fått ett nytt fall att lösa.

emliga Klubben - Fallet med det sjunkna skeppetHemliga Klubben - Fallet med det sjunkna skeppet

Elfte delen i Hemliga Klubben - Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk.

Moa och Måns är på plats när det flera hundra år gamla skeppet bärgas. Det visar sig att skeppet innehåller värdefullt kyrksilver. Det är en fantastisk silverskatt, men silvret hinner knappt tas upp förrän en del av det spårlöst försvinner.

Moa och Måns inser snart att Hemliga Klubben fått ett nytt fall att lösa.

emliga Klubben - Fallet med den hemliga guldbollenHemliga Klubben - Fallet med den hemliga guldbollen

Tolfte delen i Hemliga Klubben - Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk.

Moa, Måns och nästan alla i staden är på plats för att se den årliga vålgörenhetsmatchen i forboll. Alla spelare kämpar för att ha en chans att koras till bästa spelare genom tiderna. Och vinna det fina priset en äkta Guldboll! Prisutdelare är ingen mindre än Zulan, en av världens bästa fotbollsspelare. Men när Guldbollen ska delas ut ligger den inte i sin låda!

När stadens alla konstgräsplaner samtidigt blir förstörda förstår Moa och Måns att Hemliga Klubben har fått ett nytt, knivigt fall att lösa.emliga Klubben - Fallet med den hemliga guldbollenHemliga Klubben - Fallet med de falska pengarna

Trettonde delen i Hemliga Klubben - Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk.

Moa och Måns besöker den årliga Potatisfestivalen för att roa sig. Det dröjer inte länge förrän de upptäcker att någon sprider falska pengar under festivalen. Var kommer de ifrån och vem är det egentligen som inte gör rätt för sig? Moa och Måns ger sig genast i kast med fallet och löser det på ett riktigt finurligt sätt.

 

emliga Klubben - Fallet med det sjunkna skeppetHemliga Klubben - Fallet med den magiska nyckeln

Fjortonde delen i Hemliga Klubben - Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk.

Moa och Måns har blivit inbjudna att bo en helg på stadens hotell. Redan första morgonen upptäcker de att någon försöker förstöra för hotellet. Någon verkar kunna ta sig in i låsta rum. Men hur? Det finns bara en nyckel och den har hotelldirektören.

Moa och Måns inser snart att Hemliga Klubben fått ett nytt fall att lösa.

emliga Klubben - Fallet med det sjunkna skeppetHemliga Klubben - Fallet med de punkterade däcken

Femtonde delen i Hemliga Klubben - Moa och Måns, deckarduon med sitt hemliga och kluriga skriftspråk.

Moa och Måns läser i tidningen att flera bilar runt om i staden har råkat ut för skadegörelse. De beger sig genast ut och börjar spana. Det dröjer inte länge förrän de upptäcker att någon smyger omkring bland bilarna och släpper ut luften ur däcken när mörkret faller över staden. Frågan är vem det är som till och med vågar slå till utanför polishuset och varför den ger sig på bilarna? Den populära deckarduon inser att de har fått ett nytt fall att lösa.

Dags för Fallet med de punkterade däcken! 

Gilla Hemliga Klubben på Facebook

 

Deckarvandringar

Böckerna om Hemliga Klubben utspelar sig i Alingsås. Där har de blivit deckarvandringar för barn. Bland annat så har Barnens Bibliotek varit där och gjort ett repotage, som finns att läsa på deras hemsida.
Läs om det här!


Boktitlar

Fallet med de stulna smyckena

Fallet med den värdefulla kartan

Fallet med det mystiska skenet

Fallet med den försvunna flaggan

Fallet med de gyllene medaljerna

Fallet med den gåtfulla damen

Fallet med den förstörda skejtparken

Fallet med den stora explosionen

Fallet med den listiga snattaren

Fallet med den skumma sabotören

Fallet med det sjunkna skeppet

Fallet med den hemliga guldbollen

Fallet med de falska pengarna

Fallet med den magiska nyckeln

Fallet med de punkterade däcken