De Fyra Elementen

 De Sju Topparnas Rike

Första delen
Tre år har gått sedan Emblas tvillingbror Samuel gick bort. Tre år av längtan och saknad. Vårterminen är precis slut och Embla tror att hon ska få tillbringa ännu ett trist sommarlov på landet hos paret Karstén, då något lika ofattbart som fantastiskt inträffar.

Det börjar med en gammal, sliten tivolikarusell i en antikaffär och slutar bland iskristaller på en bergstopp. Utan att Embla riktigt vet hur det gått till hamnar hon i spelet om De fyra elementen. Där träffar hon Noel.

För den som lyckas ta sig genom de fyra sfärerna: Sammestsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan väntar ett efterlängtat möte i Lycksalighetens Glänta. Frågan är bara om det går att ta sig dit?

Eldklot, salver, glödande händer, varghjärtan och höga bergstoppar är bara några av de saker Embla och Noel måste ta sig förbi på sin fantastiska och farofyllda färd mot nästa sfär. Men Umber, härskaren i Eldsklyftan, gör allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet.

 

De Fem Flodernas Stad

Andra delen
Det spännande spelet om De Fyra Elementen går vidare. Ett magiskt och riskfyllt spel, där det gäller att ta sig igenom de fyra sfärerna: Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Om man klarar det blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag och får träffa någon man saknar och längtar efter... 

Embla och Noel har redan lyckats ta sig igenom Sammetsbergen och nu gäller det att lösa en rad kluriga gåtor. Sökandet efter svaren kastar dem rakt in i nya äventyr i Vattendeltat.

Eldflugor, träskpaddor, brinnande gondoler och en tio meter lång boaorm är bara några av de saker Embla och Noel stöter på i jakten på den åtråvärda pärla som behövs för att gå vidare till nästa sfär. Men Umber, härskaren i Eldsklyftan, gör återigen allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet.

 

De Tre Stjärnornas Skog

Tredje delen
Det spännande spelet om De Fyra Elementen går vidare. Ett magiskt och riskfyllt spel, där det gäller att ta sig igenom Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Om man klarar det blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag och får träffa någon man saknar och längtar efter ...

Embla och Noel har redan lyckats ta sig igenom Sammetsbergen och Vattendeltat. Nu gäller det att vinna den stora fågeluppvisningen och att hitta den åtråvärda amuletten, som behövs för att gå vidare till Eldsklyftan.

I Himlavalvet råkar Embla och Noel in i ett gastkramande äventyr med livsfarliga hängbroar, giftiga eldsalamandrar och hämndlystna huvudjägare. Dessutom gör Umber, härskaren i Eldsklyftan, återigen allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet.

 

De Två Vulkanernas Dal

Fjärde delen
Det spännande spelet om De Fyra Elementen går vidare. Ett magiskt och riskfyllt spel, där det gäller att ta sig igenom Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Om man klarar det blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag och får träffa någon man saknar och längtar efter ...

Embla och Noel har redan lyckats ta sig igenom Sammetsbergen, Vattendeltat och Himlavalvet. Nu står de beredda att ge sig in i Eldsklyftan och där gäller det att hitta den gyllene nyckeln, som leder till Lycksalighetens Glänta. 

I Eldsklyftan råkar Embla och Noel in i ett gastkramande äventyr med livsfarliga giftskorpioner, svavelosande vulkaner och riskabla experiment med de fyra elementen. Dessutom gör Umber, härskaren i Eldsklyftan, allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet. Umber skyr inga medel och hans framfart hotar de fyra sfärernas existens.

 

De Fyra Fallens Grotta

Femte delen
Embla längtar tillbaka till det spännande Spelet om De Fyra Elementen. Tillsammans med sin vän Noel lyckades hon ta sig genom de fyra sfärerna: Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Men sedan var hon tillbaka i sitt gamla, vanliga liv igen.

Embla tänker hela tiden på spelet. Men hur ska hon kunna ta sig dit igen? Enda vägen tillbaka är med den gamla tivolikarusellen och den har herr Karstén gömt. Men så en dag kommer en stor, guldskimrande örn med ett brev från Rådet i spelet. De skriver att sfärerna drabbats av en stor katastrof och spelet går inte längre att genomföra.

Nu behöver de hjälp för att rädda spelet och de fyra sfärerna. Embla och Noel återvänder och kastas återigen in i nya, gastkramande äventyr!

 

Den Enda Vägen Ut

Sjätte fristående delen
Plötsligt börjar det dyka upp mystiska meddelanden i tidningen och det viskas om ett märkvärdigt spel, Spelet om De Fyra Elementen, som folk sägs ha hamnat i.

Platsen där spelet brukar utspela sig har drabbats av en stor katastrof och därför kan det inte längre genomföras. Embla och hennes vän Noel, som tidigare har deltagit i Spelet om De Fyra Elementen, blir kallade för att försöka rädda spelet.

Plötsligt kastas de rakt in i ett gastkramande äventyr på liv och död. Kommer de kunna besvara de svåra frågorna som krävs, samtidigt som någon gör allt för att hindra dem på vägen?

Och kommer de lyckas befria den gamla staden så att den kan bli en del av spelet och på så sätt rädda det?

Den enda vägen ut är den sjätte, fristående boken, i den fantastiskt spännande serien Legenden om De Fyra Elementen

Det börjar med en gammal, sliten tivolikarusell i en antikaffär och slutar bland iskristaller på en bergstopp. Utan att Embla riktigt vet hur det gått till hamnar hon i spelet om De Fyra Elementen.

För den som lyckas ta sig genom de fyra sfärerna: Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan väntar ett efterlängtat möte i Lycksalighetens Glänta. Frågan är bara om det går att ta sig dit? 

Legenden om De Fyra Elementen

Boken Legenden om De Fyra Elementen är en bearbetad och delvis nyskriven version av de fyra första delarna i bokserien. Boken är på nästan 600 sidor.

Den fortsatta berättelsen "De Fyra Fallens Grotta" och "Den enda vägen ut" ingår med andra ord inte i denna samlingsvolym.

 

 

Gilla Legenden om De Fyra Elementen på Facebook!


 

Teater

Legenden om De Fyra Elementen har satts upp som teater i Åboland, Finland.

 

Boktitlar

De Sju Topparnas Rike

De Fem Flodernas Stad

De Tre Stjärnornas Skog

De Två Vulkanernas dal

De Fyra Fallens Grotta

Legenden om De Fyra Elementen