Magiska Spegeln - en mysryslig bokserie

Vad är väl bättre än att krypa upp i soffan och läsa något riktigt spännande och mysrysligt tillsammans. Följ med Cleo, Lisen, Mirjam, Nilo och Oskar på äventyr i deras skola i den nya serien Magiska Spegeln.

Två titlar släppta samtidigt: Den hemliga gången och Det bultande hjärtat.

 

Mångfald och hållbart

Böckerna, för lågstadieåldern, är inte bara spännande, de har ett mångfaldsperspektiv genom karaktärerna Lisen, Mirjam, Nilo och Oskar och fokus sätts också på hållbarhetsfrågan. I slutet på böckerna finns ett uppslag där författaren Susanne MacFie och illustratören Sarah MacFie ger exempel på hur de har arbetat fram boken ur ett hållbarhetsperspektiv.
Läs mer på MyNewsDesk här.  

Illustratör Sarah MacFie

Sarah MacFie är skaparen av bilderna i Magiska Spegeln. Hon debuterade 2011 som barnboksillustratör och har har även gjort bilderna i de tre böckerna om Vilda Våghals och till samtliga Allis Sprallis-böcker. 

Böckernas handling i korthet ...

Den hemliga gången

Cleo berättar för Lisen, Mirjam, Nilo och Oskar att det finns en hemlig gång på skolan! Den har de aldrig hört talas om förut. Snart smyger de tillsammans med Cleo för att ta reda på vart gången leder. Och de kan aldrig föreställa sig var gången slutar någonstans. Då hade de nog aldrig följt med Cleo ...

Det bultande hjärtat

Cleo berättar för Lisen, Mirjam, Nilo och Oskar att det finns ett bortglömt förråd på skolan. Det har de aldrig hört talas om. Därinne finns en glasburk med ett hjärta i. De smyger dit med Cleo och ser inte bara hjärtat i glasburken, det verkar bulta!
Böckerna presenterades på Bokmässan och
fick ett strålande mottagande!