Myrra

Myrra - 7 och en kvart

Myrra Beatrice Jansson kör med nedräkning. Det är därför det står 7 och en kvart på hennes dörr. Hon är nämligen 7 och ett kvarts år, eller 7 år och 91 dagar om man ska vara exakt. Och det är Myrra. Det där året visar liksom att man inte är någon barnunge längre. Och det är man ju inte om man som Myrra går i första klass.

Oftast leker Myrra med Ebba. Men att vara med klasskompisen Svante är inte heller så dumt. Svante är inte heller så dumt. Hans pappa bygger kojor och en gång bröt han benet när Myrra och Svante stod och tittade på. Han skulle klättra så långt upp som möjligt i kojträdet men halvvägs upp ramlade han ner. Svantes pappa har ett bullrande skratt som får väggarna att vibrera och Myrra att rysa av nervositet. Fast han är snäll och han brukar bjuda på kakor när han har slutat att skratta.

Båda böckerna om Myrra har gått som radioföljetong i Sveriges Radio - Barnradion.

Här är ett urval från Myrra 7 sju och kvart (tillåt tilläggsprogrammet ActiveX)
Lyssna: Myrra 7 och en kvart - del 2

 

Myrra - 8 och ett halvt

Myrra Beatrice Jansson, 8 och ett halvt, står det på dörren till Myrras rum. Myrra kör nämligen fortfarande med nedräkning. Åtta år och 182 dagar har hon hunnit bli om man ska vara exakt. Och det är Myrra. Fast det där med åldern är inte lika viktigt som när hon var sju år. Då räknade hon allt. Men det är ändå så viktigt att Myrra fortfarande har en lapp sittande på dörren där hon sätter streck. Ett streck för varje dag.

Myrra är tillbaka! Hon är visserligen ett år äldre, men ändå sig ganska lik. Hon tycker fortfarande mycket om att cykla, och önskar sig precis som förut mest av allt en hund. Och på något underligt vis händer det fortfarande de mest konstiga saker när Myrra är med. Som till exempel den där gången, då hon var på cykelutflykt och däcket exploderade, eller då hon fastnade med fingret i en stolpe, eller när hon hittade kanariefågeln Sippan i ett träd.

 

 

Boktitlar

Myrra - 7 och en kvart

Myrra - 8 och en kvart