Personligt

Vad är ditt fullständiga namn?
Jag heter Susanne Maria MacFie

Har du något smeknamn?
Jag kallas för Sanna. Det har jag gjort så länge jag kan minnas. 

Hur gammal är du?
Jag föddes en septemberdag 1966

Har du familj?
Jag är gift med Roland och vi har tre barn, 2 flickor och 1 pojke.

Var föddes du?
Jag föddes i Göteborg. Där bodde vi ett par år och därefter några år i Partille. När jag var åtta år gick flyttlasset till Alingsås.

Var bor du nu?
Jag bor kvar i Alingsås.

Vilken typ av böcker skriver du helst?
Jag skriver gärna vardagsnära berättelser där barn kan känna igen sig, som i böckerna om Myrra och i Hemliga Klubben-serien, men också mer fantasibetonade historier som serien De Fyra Elementen. Det viktiga är att texterna berör och sätter läsarens fantasi i rörelse. Sedan får de gärna bjuda på ett och annat igenkännande skratt också.

Hur länge har du skrivit?
Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att skriva. Att skriva berättelser var roligaste ämnet i skolan. Jag skrev kilometerlånga berättelser, till mina svenskalärares stora fasa, eftersom det blev så mycket att läsa igenom för dem. Flera av mina böcker har kommit till genom att barnen har bett mig hitta på en saga eller berättelse.

När kom din första bok ut?
Den kom ut 2002. Det var Myrra – 7 och en kvart.

Har du jobbat med något annat än att vara författare?
Jag är utbildad kommunikatör och har under många år jobbat med information på olika företag, jag har bl a varit informationschef på Västsvenska Industri- och Handelskammaren, ALMI Företagspartner och på Volvo Parts inom AB Volvo. Numera delar jag min tid mellan att skriva böcker och att föreläsa, göra författarbesök på skolor och bibliotek och medverka i andra sammanhang där man möter läsarna.